Savaitgaliais – sušių gaminimo pamokos


2008-08-16
kaunodiena.lt
Savaitgaliais – sušių gaminimo pamokos

Nuo šio šeštadienio prekybos centre „Mega" veikiančio restorano „Gan bei city" meistrai savaitgaliais mokys, kaip pasigaminti sušių patiekalų.

„Nusprendėme surengti sušių gaminimo pamokas, nes pastebime vis didesnį susidomėjimą japoniškos virtuvės ypatumais. Atsiranda gurmanų, mėgstančių japonų maistą ir besidominčių jo gamyba. Manau, kad tokio populiarumo ši virtuvė susilaukia dėl to, kad didžioji dalis patiekalų gaminami iš žuvies. Be to, maisto gamybai nenaudojami jokie prieskoniai", - apie japoniškos virtuvės specifiką pasakojo „Gan bei city" restorano direktorė Edita Olikauskienė.

Iki rugsėjo 7 dienos šeštadieniais ir sekmadieniais nuo 12 iki 14 valandos vyksiančios pamokos bus nemokamos. Jų metu sušių meistras demonstruos sušių gamybos ypatumus, pamokys, kaip teisingai naudotis lazdelėmis, siūlys šį patiekalą pasigaminti patiems svečiams. Čia pat paruoštų gėrybių bus galima ir paragauti.

„Sušių gamyba nėra labai sudėtinga. Visa esmė - bambukinis kilimėlis, ant kurio formuojami suktinukai. Reikia tik šiek tiek įgūdžių ir puikią japonišką vakarienę galima paruošti per 20 minučių", - pasakojo E.Olikauskienė.

Tie, kuriems įdomu ne sušių gamybos procesas, o tik galutinis rezultatas, taip pat nebus nuvilti - akcijos metu visiems sušių patiekalams bus taikoma 20 proc. nuolaida.