Kauno „Akropolyje“ - naujo maišto nuotaikos (papildyta)


2009-10-20
Rūta Stankevičiūtė
Kauno „Akropolyje“ - naujo maišto nuotaikos (papildyta)

Kauno “Akropolio” komercinių patalpų nuomininkų ir prekybos centro valdytojų derybos dėl mažesnių nuomos kainų liko bevaisės. Todėl prekybininkai žada imtis dar vienos protesto akcijos, kurios metu nedirbtų daugiau kaip pusė parduotuvių.

Bendrovės „Ageseta“ direktorė Gražina Juotkienė, kaip ir kai kurie kiti Kauno „Akropolio“ prekybos plotų nuomininkai, nesulaukė atsakymo dėl mažesnių nuomos kainų, kurį prekybos centrą valdančios bendrovės „Resolution Property Management" atstovai nuomininkams žadėjo atsiųsti pirmadienį.

„Nepavyko pasiekti rezultato. Vakar turėjome gauti atsakymą, bet jo nėra, - pasakojo G.Juotkienė. - Jie toliau laikosi stručio pozicijos - panarino galvą į smėlį ir laukia, kas bus“.

Verslininkė tikino ketinanti imtis veiksmų. Esą tikriausiai bus imamasi naujos protesto akcijos, kurios metu nedirbtų daugiau kaip pusė Kauno „Akropolio“ parduotuvių.

„Tai bus didelė akcija, - žada G.Juotkienė. - Jeigu tik pasakysiu garsiai, akciją palaikys daugiau kaip pusė parduotuvių“.

Kauno „Akropolio“ nuomininkų ir bendrovės „Resolution Property Management" derybos prasidėjo spalio 12 dieną, po vienos dienos protesto akcijos, kurios metu nedirbo keliolika Kauno „Akropolio“ parduotuvių.

Akcijoje dalyvavusių bendrovių vadovai žurnalistams sakė, kad Kauno „Akropolio“ nuomos kainos nebeatitinka rinkos vertės. Esą prekybininkų apyvarta yra ženkliai sumažėjusi, todėl parduotuvės nebegali mokėti aukštos nuomos kainos.

„Kauno dienos“ žiniomis, nuomininkai pageidauja trečdaliu mažesnės nuomos kainos.

Praėjusį pirmadienį Kauno „Akropolyje“ streikavo bendrovė „Armitana“, kuriai priklauso „Žygio batai“, „Step top“, „Salamander“, taip pat bendrovė „Danbalt International“ („Este“, „Wawa“, „Danija“, „Vero moda“, „Fam Club“, „Only“, „Puma“) ir bendrovė „Pergamas“ („Lee ir Wrangler“).

Kauno "Akropolio" strateginis rinkodaros partneris Kęstutis Isakas atsisakė komentuoti neramumus prekybos centre.

„Parduotuvės dirba, daugiau jokių komentarų neturiu“, - sakė jis.

Papildyta: Pasak „Resolution Property management“ generalinio direktoriaus Sigito Jautakio, šiuo metu visos komercinės patalpos Kauno „Akropolyje“ yra išnuomotos.

Esą šiuo metu penkios parduotuvės yra įrengiamos, duris pirkėjams jos atvers iki lapkričio pabaigos.

S.Jautakio teigimu, išsinuomoti prekybines patalpas Kauno „Akropolyje“ pageidauja dar 60 įmonių, bet sutartys nesudaromos, nes nėra laisvų plotų.

K.Isakas pabrėžė, kad prekybinių plotų nuomos kainos nustatomos atsižvelgiant į paklausą.