Duobės - vakare, asfaltas - iš ryto


2009-06-18
Ingrida Žirlienė
Duobės - vakare, asfaltas - iš ryto

„Geriau jau išvis neremontuotų, negu tokiais būdais: iškasa duobes ir palieka“, - piktinosi Kauno gatvėse savo prabangaus automobilio ratlankius sulankstęs kaunietis Tomas.

Nemažai laiko praleidęs Vakarų keliuose vyras tvirtino, kad remontuodami ar tik kosmetiškai lopydami gatvėse žiojinčias duobes, kelininkai išvis turėtų uždaryti eismą.

Ant specialia technika nugremžtų asfalto lopų užtaikęs Tomas ketvirtadienio popietę sulankstė savojo BMW originalius ratlankius ir išbalansavo ratus. Vyras įsitikinęs, kad žemesnio profilio padangas ant tokios kelio dangos galima ir prakirsti.

„Prie Aklųjų ir silpnaregių kombinato esančioje sankryžoje pasukau į dešinę ir prasidėjo tikras „minų“ ruožas. Ten lyg ir buvo ženklas, žymintis, kad vyksta kelio remonto darbai, tačiau pasigedau daugiau apie kelio nelygumus įspėjančių ženklų. Trinktelėjau į vieną duobę, pravažiavau sankryžą, vėl - į duobę“, - piktinosi kaunietis, pridūręs, kad ši kelių kilometrų remontuojamos gatvės atkarpa jam kainuos nemažus pinigus.

„Taikos prospekte šias duobes išgremžėme trečiadienį, tačiau vakare palijo, todėl darbus turėjome atidėti kitai dienai. Artimiausiu laiku tos duobės tikrai bus užasfaltuotos. O vairuotojus raginame būti kantresnius ir atidžiau stebėti kelio ženklus. Jeigu Taikos prospektą uždarytume, įsivaizduokit, kokios eismo spūstys susidarytų“, - greitakalbe bėrė Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo pavaduotojas Zenonas Girčys.

Panaši situacija prieš kelias savaites buvo užfiksuota ir Dainavos rajone. Tąkart išgremžtos stačiakampės duobės naujo asfalto laukė maždaug savaitę.

Pasak Z.Girčio, šiuo metu tvarkomos Vilijampolėje esančios Kėdainių gatvės ir Taikos prospekto dangos.