Pikantiškas kriaušių garnyras


2008-09-19
Parengė Violeta Juodelienė
Pikantiškas kriaušių garnyras

700 g nuluptų kriaušių (geriau – nepernokusių),
300 g geltonos ir (arba) oranžinės paprikos (nuvalytos, be sėklyčių),
200 g svogūnų laiškų (galima pakeisti svogūnų roputėmis),
250 ml baltojo vyno arba obuolių acto,
30 g šviežio imbiero,
250 g marmeladui gaminti skirto cukraus,
druskos,
"Tabasco" padažo.

Nuluptas, be sėklyčių kriaušes supjaustyti, sumaišyti su actu  ir suplakti piurė. Papriką, svogūnų laiškus smulkiai supjaustyti. Imbierą nulupti, sutarkuoti arba labai smulkiai supjaustyti. Visus produktus, išskyrus druską ir "Tabasco" padažą, sukrėsti į puodą, maišant apie 8 min. virti. Baigiant virti supilti "Tabasco", suberti druską.

Dar karštą košę sukrėsti į svarius stiklainius su užsukamais dangteliais ir gerai užsukus apie 5 minutes palaikyti apverstus. Atvėsus laikyti šaldytuve ir suvartoti per penkias dienas. Tai – puikus patiekalas kepsnių sezono pabaigtuvėms, itin tinka prie paukštienos šašlykų.