Penktadienio troškinys


2009-12-11
Penktadienio troškinys

Advento receptas

1 vidutinio dydžio kopūsto gūžė,

500 g pomidorų,

1 svogūnas,

1 česnako skiltelė,

aliejaus,

150 g grietinėlės,

druskos, pipirų,

rieškutės šviežių prieskoninių žolelių,

75 g saulėgrąžų.

Kopūstą smulkiai supjaustyti. Pomidorus nulupti, smulkiai supjaustyti. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti. Įkaitinti aliejų, jame pakepti svogūną ir česnaką, po to suberti kopūstą, pomidorus, supilti grietinėlę, viską paskaninti druska ir pipirais, užvirti. Daržoves uždengus su sumažinus ugnį troškinti apie 15–20 min., kol kopūstai suminkštės. Prieskonines žoleles nuplauti, smulkiai sukapoti. Saulėgrąžas apkepti šaukšte aliejaus vis pamaišant. Paskutinis akordas – į daržoves suberti prieskonines žoleles, išmaišyti, patiekti apibarsčius saulėgrąžomis.