Kitoks drabužių gyvenimas


2010-05-10
Rūta Stankevičiūtė
Kitoks drabužių gyvenimas

Senamiesčio sezono atidarymo šventės proga grafikė Jūratė Rekevičiūtė ir floristas Modestas Vasiliauskas pristatė iki šiol niekur nerodytus meno kūrinius.

Kauniečiams besilinksminant šventės šurmulyje floristas Modestas Vasiliauskas kruopščiai triūsė prie savo naujojo kūrinio. Šventei besibaigiant, po 22 val., jis pristatė savo šedevrą – rekordinę suknelę iš vyno butelių kamščių. Puošnią suknelę ant modelio kūno menininkas sukūrė iš 2 tūkst. kamščių. Tiesa, kurdamas šį netradicinį drabužį M.Vasiliauskas pasitelkė ir kitokias priemones, pavyzdžiui, gyvas ir dirbtines gėles.

"Suknelė pakankamai patvari, ją vilkint galima ir pašokti", – pristatydamas meno kūrinį kalbėjo M.Vasiliauskas. Šią suknelę jis padovanojo kavinei "Senieji rūsiai" kaip interjero detalę.

Toje pačioje erdvėje savo darbus pristatė dar viena menininkė – grafikė Jūratė Rekevičiūtė. Autorė trejus metus kaupia įžymių žmonių iš viso pasaulio dovanotus drabužius, kurių atvaizdus, darydama jų įspaudus, perteikia paveiksluose. Grafikės kolekcijoje – Arvydo Sabonio, Jurgos Ivanauskaitės, Andriaus Mamontovo, Birutės Letukaitės ir kitų garsenybių drabužių įspaudai.

Šventės dalyvius grafikė nustebino nauju, iki šiol niekur nedemonstruotu darbu – savo pačios korseto įspaudu. Šiuo metu sostinėje gyvenanti grafikė pastebi, kad Vilnius – gyvesnis miestas ir esą iš dalies tai lemia Senamiestyje dirbančių kavinių savininkai. "Ten viskas dirba iki vėlyvos nakties, todėl ir žmonės, išėję pasivaikščioti, turi kur prisėsti, ką nuveikti", – kalbėjo J.Rekevičiūtė.