Akcija: tautiška giesmė už pusę kainos


2009-10-20
Šarūnė Kutinskaitė
Akcija: tautiška giesmė už pusę kainos

"Dvi kepeninio pašteto pakuotės – už vienos kainą", "Vanilinio skonio varškė – su 35 proc. nuolaida" – "Maxima" parduotuvių lankytojus pastaruoju metu vilioja dar viena, kiek netikėta akcija: "Tautiška giesmė – už pusę kainos".

Prieš kelias savaites prekybos tinklui priklausančių parduotuvių lentynose pasirodžiusią kompaktinę plokštelę, kurioje, be Tautiškos giesmės, įrašyta daina "Lietuva brangi", pirmosiomis pasirodymo dienomis prekybininkai siūlė įsigyti už 9,99 Lt. Dabar kaina sumažėjo perpus – iki 4,99 Lt.

"Kažkokių bebalsių dainos įkainotos dešimtimis litų, o štai Lietuvos himnas – tik keliais grašiais", – pasipiktinimo Tautiškos giesmės nuvertinimu neslėpė prekybos centro lankytoja Elvyra.

"Maxima LT" atstovė ryšiams su visuomene Renata Saulytė užtikrino, kad šia akcija nenorima sumenkinti Tautiškos giesmės, atvirkščiai – tokiu žingsniu siekiama ją populiarinti. "Norime, kad Lietuvos himnas keliautų iš lūpų į lūpas", – kainos kritimo priežastis argumentavo R.Saulytė.

Mintis, kad kompaktinė plokštelė gali būti puiki dovana užsienyje gyvenantiems lietuviams – dar viena priežastis, dėl ko kito prekės kaina. Pasak "Maxima LT" atstovės, planus išleisti kompaktinę plokštelę su Lietuvos himnu tinklo vadovybė puoselėjo dar vasaros pradžioje, kai Lietuvą ir visus pasaulio kampelius, kuriuose gyvena lietuviai, suvienijo Tautiškos giesmės posmai.

"Liepos 5–ąją – Valstybės (Mindaugo karūnavimo) dienos išvakarėse, Lietuvos himnas skambėjo ir mūsų prekybos centruose. Pagalvojome, kad Tautiškos giesmės galima klausytis ir dažniau, – R.Saulytė teigė, kad planai viršijo lūkesčius. – Kompaktinę plokštelę į pirkinių krepšelį deda daugiau žmonių, nei tikėjomės."