“Stumbras” kraustysis iš centro


2008-05-10
“Stumbras” kraustysis iš centro

Koncerno „MG Baltic“ valdoma gamykla „Stumbras“ bus perkelta į užmiestį. Įkurtuvės turėtų įvykti netoli magistralės „Via Baltica“.

8,7 hektaro ploto sklypą koncernas įsigijo už maždaug 11 mln. litų. „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus vakar pranešė, kad čia jau pradėti ikiprojektiniai darbai.

„Iškėlimas nėra savitikslis, jis turi būti ekonomiškai pagrįstas – viską siejame su pardavimų apimtimis ir ekonomine nauda. Sklypą nusipirkome, projektuojame, planuojame modernią gamyklą, bet ją pradėsime statyti tik tada, kai būsime įsitikinę, kad mūsų eksporto pajėgumai išaugs tiek, kad reiks pajėgumų. Metus ar dvejus visada galime pristabdyti gamyklos statybą“, – sakė D.Mockus.

Jo teigimu, nauja gamykla iškiltų logistiškai patogioje vietoje, iš kur gėrimai būtų vežami į strateginę eksporto rinką – Lenkiją.

Lietuvoje pakėlus akcizą alkoholiui, anot D.Mockaus, viena svarbiausių koncerno įmonių „Stumbras“ jaučia smarkų šešėlinės rinkos spaudimą: „Akcizų pakėlimas nėra tragedija, blogai, kai tai daroma pernelyg sparčiai – tuomet atsiranda milžiniška kontrabandinė zona.“

Kaip skelbiama „Stumbro“ 2007-ųjų metiniame pranešime, įmonė šiais metais planuoja parduoti produkcijos už 147,9 mln. litų, o į gamybos modernizavimą investuoti apie 5 mln. litų.

„MG Baltic“ antrinė bendrovė „Mineraliniai vandenys“ 2007-ųjų gruodžio mėnesio pabaigoje valdė 93,3 proc. šios Kauno bendrovės akcijų.

BNS, KD inf.