Darbininkai už darbą nori gauti atlygį


2003-02-15
Violeta GUSTAITYTĖ
Darbininkai už darbą nori gauti atlygį

Bendrovės “Lituanica” darbininkai sunerimo, kai juos ėmė, kaip jie teigia, “vyti neapmokamų atostogų”. “Kauno dienai” jie tvirtino, kad atlyginimų negauna nuo gruodžio mėnesio.

“Algą sumokėjo tik už lapkritį, o už gruodį net avanso negavom, - sakė viena darbininkų atstovė. - O dabar dar liepia eiti neapmokamų atostogų ir niekas nepaaiškina, kodėl”.

“Lituanicos” generalinis direktorius Kęstutis Deltuva pripažino, kad atlyginimai vėluoja.

“Grafiko nepasivejam: beveik visą laiką atlyginimai vėluoja apie mėnesį, - teigė “Kauno dienai” Kęstutis Deltuva. - Šiuo metu negalime pasigirti užsakymų gausa. Įtakos tam turi ir padėtis Vakarų rinkoje dėl gresiančio karo Irake. Problemų turime, tačiau, manau, kad išsisuksime iš padėties. Kiekvienais metais būna sunkesnių mėnesių, būna - lengvesnių”.

Generalinis direktorius tvirtino, jog masiškai darbininkai nėra verčiami eiti neapmokamų atostogų. “Prieš Naujuosius metus buvo savaitė planinių atostogų. Dabar to nėra”, - sakė K.Deltuva.

Tačiau darbininkai tvirtina ką kita. Jų teigimu, pirmiausiai buvo išleisti neapmokamų atostogų siuvyklos 3 cecho “c” pamainos darbininkai, po to - “a” pamainos, o kitą savaitę tikriausiai nedirbs “b” pamainos darbininkai. “Mes klausėm: gal darbo nėra? Tačiau mums aiškina, kad taip taupomos lėšos. Nors atlyginimus sumokėtų”, - nerimavo darbininkai.